Hobifoni

SAHTE YEMLERİNİZİ DÜZENLEMEK İÇİN 3 İPUCU

Eğer siz de çoğu balık tutkunundan biriyseniz, büyü bir ihtimalle bir sürü eşya dolu birçok kutunuz var. Maket yemler, silikon yemler, kaşıklar, zokalar ve çok daha fazlası… Aramızdaki en organize olanlar için bile, tüm bu yemleri olması gereken yerde tutmak ve hiç kullanılmayanlardan kurtulmak gerçekten zor. Aralarında kullanılmayan “gizemli yemler”, hani şu kutunuzda gördüğünüz, ancak asla bağlanmayan ve asla suyu görmeyen olta yemleri… İşte bu gizemli yemlerden kurtulmanız gerektiğine inanıyoruz, çünkü bunlar aslında sadece av hazırlığında ve esnasında zamanınızı ve enerjinizi tüketiyor.
Kutunuzdan o gizemli yemleri temizlemenize yardımcı olacak 3 ipucunu bu yazıda sizlerle paylaşıyoruz.


Her bir suni balık kutunuzu gözden geçirin ve tüm yemleri 3 kategoriye ayırarak gruplayın: 


(1) Çok Kullanılan (2) Ara Sıra Kullanılan (3) Hiç Kullanılmayan. 



Çok kullandığınız yemler hemen kendi kutularına konmalıdır. Bu sizin her balık tutmaya gidişinizde götürmeniz gerekenler arasında ilk sırada yer alacak kutunuzdur. Eğer kullanışlı bir kutunuz olduğunu düşünmüyorsanız, size en uygun sahte yem kutusunu seçmenize yardımcı olacak yazımıza göz atabilirsiniz. 



Ara sıra kullandığınız yemler ayrı bir kutuya ya da kutulara konmalıdır. Mesela sadece belirli durumlar için bir kutu ya da az kullanılan maket yemler için bir kutu gibi…



Gizemli yemlerle bağlarınızı kesin! Hiç kullanmadığınız veya satın aldığınızı bile hatırlamadığınız sahte yemlerden kurtulmanız gerekiyor. Bunlar sadece sahte kutularındaki değerli bölmeleri kaplar. Eğer elinizdeki olta yeminin işe yaramaz olduğunu düşünüyorsanız bambaşka bir amaçla değerlendirmeniz, mesela bir evcil hayvana ya da çocuğa vermeniz (tabi kancasız olmasına dikkat ederek), iyi bir fikir olabilir. Eğer işe yarar bir sahte yemse ama sizin için kullanışı olmadığını düşünüyorsanız, balık tutmaya yeni başlayan bir arkadaşınıza hediye edebilirsiniz.



Balık avı süresince hızlı ayarlamalar yapabiliyor olmak çok önemlidir, bu da organize olmayı gerektirir. Suni yemlerinizi organize ederken yönelimlerinizi ve ihtiyaçlarınızı da gözden geçirmiş olursunuz. Olta yemlerinizin kullanım ömrünü uzatıyor olmanız da cabası!


Related News