Hobifoni

BALIK TUTARKEN GÜVENDE KALMAK İÇİN İPUÇLARI

Aileniz ve arkadaşlarınızla harika bir balık avı deneyiminin keyfini çıkarmak için bu basit ama güvenliğiniz ve konforunuz için oldukça önemli tavsiyelere kulak verin.


1. Eğer teknede balık tutuyorsanız, güvenliğiniz için en önemli ekipman can yeleğidir. Tekneyle balık tutmaya başlamadan önce her yolcunun mutlaka bir can yeleği olduğuna emin olun. 



2. Balık tutacağınız kıyıları günlük takip edin çünkü doğa sürprizlerle doludur.



3. Balık tutma yasaklarının olduğu alanlarda balık tutmayın. Bu alanlar ya vahşi yaşamı ve bitki örtüsünü korumak amacıyla ya da sizin güvenliğiniz için "sınır dışı" ilan edilmiştir.



4. Balıkçılık çeşitli iklimlerde ve ortamlarda gerçekleştirilebilien bir spor olduğundan dolayı, güvenliğiniz için ortama özgü faktörleri değerlendirin. Örneğin, "eski buzdan kaçının" gibi bir tavsiye yalnızca buzda gerçekleştirilen balık tutma aktivitelerinde geçerlidir.



5. Yedek su, el feneri, harita ve cep telefonu gibi eşyaları mutlaka balık ekipmanlarınızın yanına ekleyin ve bu konuda ödün vermeyin.



6. Daima koşullara uygun bir ayakkabı giydiğinizden emin olun.



7. Uzun süreler boyunca ıslak kalmamaya, sıcaktan ve diğer doğal etkenlerden korunmaya özen gösterin. En az 30 faktör, su geçirmez bir  güneş kremi kullanın ve her iki saatte bir yenileyin. En içte ince parçalar olmak üzere katman katman giyinin ve en dıştaki parçaların su ve rüzgar geçirmez olması gerektiğini gözden kaçırmayın.



8. Uygun giysiler ve kovucular dahil olmak üzere böceklere karşı önleminizi alın.



9. Balık bıçaklarını keskin tutun ve kullanılmadığında bu bıçakları varsa kılıfında yoksa uygun bir kumaşla kaplayarak muhafaza edin.



10. Yakaladığınız balıkları elinizde tutarken dikkatli olun ve olta iğnelerini takarken ve çıkarırken özenli olun.




Balık tutma deneyiminizi olabildiğince güvenli ve konforlu hale getirmek için bu basit güvenlik prosedürlerini balık avına çıktığınızda mutlaka uygulayın.


İlginizi Çekebilecek Haberler