Hobifoni

YAĞMURDA BALIK TUTMAK İÇİN 3 İPUCU

Havanın balık tutma üzerinde inkar edilemez bir etkisi vardır ve her balık tutmaya çıktığınızda hava durumuna dikkat etmeniz gerektiği bir gerçektir. Genelde fırtınalı havalarda balık tutmayı önermesek de, biraz yağmur yağdığı için de balık tutma gününü ertelemeye gerek yok.


Yağmurda balık tutmak, olta balıkçıları için bir nimet olabilir, çünkü yağmur yüzeyi kırar, bir akıntı oluşturur ve besinleri bir su yoluna akıtır.


İşte yağmurda balık tutmak için 3 harika ipucu:



1. Daha Hızlı Olun


Levrekler yağmurlu havalarda güneşli havalardan daha fazla dolanma eğilimindedirler. Bu nedenle küçük bir alanda tıkılı kalmış levrekler yağmur yağdığında çok daha geniş alanlara yayılmaya başlar. Balıkların iğneye takılabilmesi için yemlerini sunarken hızlı olmak gerekir, ki böylelikle aynı gün içinde olabildiğince geniş alana erişim sağlanabilsin. Yağmurda balık tutarken eğer döner kaşık veya benzeri aksiyonda bir suni yem kullanıyorsanız balığa aksiyon verdirirken hızlı olmalısınız. Eğer solucan biçiminde bir sahte yem kullanıyorsanız da uzun süre suda tutmamalısınız. Balıklar yağmurda daha saldırgandır, bu nedenle yemi ısırmaları için çok uğraşmanıza gerek kalmaz.



2. Drenaj Arayın


Su yüzeyindeki akıntı, besinleri suya çeker, bu da yem balıklarının ve böylelikle de levreklerin harekete geçmesini sağlar. Akıntının göle çekildiğini düşündüğünüz yerlere odaklanın, özellikle de su hala temizse. Levrekler çamur hatları, menfez boruları ve dere ağızlarında bulunan yemlere ulaşabilmek için oldukça mesafe kat etmeye gönüllü olacaktır, siz de bundan faydalanarak yağmurlu bir havada levrek avının keyfini çıkarabilirsiniz. Özellikle yağmur iyice bastırdığında, balık avlarken bu bahsettiğimiz alanlara odaklanmak son derece etkilidir.



3. Su Üstü Yemlerini Deneyin


Balıkların temel dürtüleri gereğince, su yüzeyi yağmur damlaları tarafından parçalandığı ve bulutlar güneş ışıklarını engellediği için yağmurlu günler su üstünde aksiyon alan suni yemlerle avlanmak için en iyi fırsatlardandır. Balıklar, gezinmeye ve aktif olarak yem peşinde koşmaya daha istekli olurlar; bu da, yüzeyde sıçrayan bir yapay yemin ardından gitme olasılıklarını oldukça arttırır. Bu gibi durumlarda, gölde avlanan olta balıkçıları su üstü maket yemlerle oldukça tatmin edici bir av deneyimi elde edebilirler. Yağmurda balık tutarken noktalar, hendekler, çıkıntılar veya mevcut su akıntıları gibi balık sürülerinin çok geçtiği alanlara dikkatinizi yoğunlaştırın ve mutlaka yanınızda su üstü aksiyon alabilen bir sahte bulundurun.


Related News